Ung & Modig riktar sig till dig mellan 13-21 år som vill lära dig att uttrycka din egen åsikt och att lyssna på andra. Vi har bland annat samtalsgrupper på skolor i och runt Göteborg. I grupperna får du lära dig att uttrycka din åsikt och lyssna på andras tankar.  Alla är välkomna oavsett religion, etnicitet, kön och sexuell läggning. Vi brukar vara 5-8 deltagare i en grupp och träffas en gång i veckan.

Vi kan även ha samtalsgrupper utanför skolan.  Där kan du som är 13-21 år träffa nya kompisar, prata om allt som är viktigt i livet och hitta på olika aktiviteter.

Vi som jobbar med samtalsgrupper är duktiga på att prata om frågor som handlar om mod, självkänsla, kärlek, relationer, sexualitet, mänskliga rättigheter, familjen, religion och jämställdhet. Vi vill att alla ungdomar ska känna till sina rättigheter och ha mod att kräva dem.

Vill du gå med i en samtalsgrupp eller starta en på din skola?

Kontakta : Boel Kylefjord

 

Vill du bli ledare för en samtalsgrupp? 

Som ledare får du utbildning och handledning hos oss. Uppdraget ger dig erfarenhet av ledarskap och kontakter inom KFUM. Vi söker främst unga vuxna med intresse för ungdomsfrågor, mänskliga rättigheter och jämställdhet.

Metodmaterial

Alla våra ledare är utbildade i vår metod för samtalsgrupper. Materialen behandlar bland annat genus, jämställdhet och hedersnormer. Mitt Eget Rum (2009) och Modiga Killar (2012) finns att beställa och går utmärkt att använda till olika slags grupper. Vi erbjuder också utbildning i våra metoder för samtalsgrupper.

Boel Kylefjord

Telefon: 0728-53 25 13

Epost: Boel.kylefjord@kfumgoteborg.se