Här finner du våra senaste pressmeddelanden och nyheter.

2021-09-22

KFUM Göteborg söker verksamhetschef!

Är du mångfacetterad ledare som brinner för ungdomarnas framtid?


KFUM Göteborg är en ungdoms- och idrottsförening som tillhör den rikstäckande rörelsen KFUM. I KFUM står den unga människan i fokus och ges möjlighet att växa. KFUM är religiöst och politisk obunden. Alla är välkomna i KFUM, och vi betonar speciellt vikten av att ge unga människor möjlighet att påverka. KFUM  är också en del av de internationella rörelserna YMCA och YWCA. 

KFUM Göteborg  har verksamhet och medlemmar i Göteborgs kommun samt närliggande kranskommuner. I alla våra verksamheter verkar vi för samarbete och gemenskap med extra fokus på att inkludera fler i föreningslivet. Vi skapar mötesplatser för ungas delaktighet, inflytande och meningsfull fritid. Därför kan man hitta alla tänkbara aktiviteter, verksamhetsformer och metoder för att stimulera unga människor inom KFUM Göteborg, så som basket, actionsport, samtalsgrupper, sociala verksamheter och Second Hand butik.

 

Verksamhetschefens uppdrag

 

Som verksamhetschef har du det fulla ansvaret för verksamheten, personal, ekonomi och arbetsmiljö. Du arbetar på uppdrag av föreningens medlemmar med föreningens styrelse som arbetsgivare. Du leder medarbetare som jobbar med olika aktiviteter i enskilda verksamhetsdelar (Second hand butik, action sport, sociala verksamheter, basket) och du använder dig av erfaren revisionsbyrå som stöd inom ekonomistyrning.  KFUM har just nu 4 heltidsanställda samt cirka 15 timanställda för mindre uppdrag. Som verksamhetschef  ansvarar du även för verksamhetsutveckling enligt KFUMs vision.  Du kommer själv att skriva projektansökningar och samordna ansökningar som görs av anställda med särskilt fokus nytänkande samt ekonomisk hållbar projektverksamhet.


Du kommunicerar mål, vision och strategier och gör dem konkreta i din verksamhet. Genom att du coachar medarbetare, kommunicerar krav och förväntningar och ger kontinuerlig återkoppling, når ni resultat och effekt. Dina egenskaper


Vår verksamhet utvecklas och därför söker vi dig som är trygg i ditt ledarskap. Du har god förmåga att leda människor och kan med gott omdöme leda och utveckla KFUM:s olika verksamheter mot uppsatta mål.

Ditt förhållningssätt präglas av ansvarstagande och framåtanda. Du har god förmåga till helhetssyn och lätt för att fatta beslut. Du är kreativ och nytänkande. Du har förmåga att uppträda förtroendeingivande. 


Som ledare skapar du förutsättningar för dina medarbetare att ta ansvar och utveckla sitt arbete. Du leder genom mod, prestigelöshet och tydlighet. Du är inlyssnande och skapar utrymme för delaktighet. Du har mycket god social, samarbets- och kommunikationsförmåga samt förstår vikten av löpande uppföljning av verksamheten. Du har förmåga att skapa effektiva team, goda relationer och ett gott resultat.

Du är stresstålig och trivs med att jobba både operativt och strategiskt. 

Du har intresse för både idrott och sociala frågor. 

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Urvalstester kan komma att användas.

 

 

Utbildning och erfarenhet

Vi ser gärna att du har tidigare chefserfarenhet om minst två år.  Akademisk examen från högskola eller universitet är en fördel. 

Mycket bra svenska i tal och skrift.

Van användare av Office 365 paket.

 

 

Det är meriterande om du också har:
 Tidigare engagemang i KFUM-rörelsen eller erfarenhet av annat arbete med ungdomar.
 Erfarenhet av arbete inom folkrörelse/civilsamhälle och/eller idrottsverksamhet.
 Kunskap om olika sätt att organisera och finansiera föreningsverksamhet samt erfarenhet av projektansökning.
 Goda omvärldskunskaper och är insatt i aktuella samhällsfrågor.
 Kunskap om/erfarenhet av arbete med jämställdhet, antirasism.
 God kunskap om kommunal förvaltning samt ett eget nätverk i Göteborgsområdet.


Övrigt


Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund och kön.

Välkommen med din ansökan till Katerina Ingenlath, KFUM Göteborg styrelseledamot senast 20 oktober 2022. Skicka gärna CV och personligt brev till  katerina@ingenlath.com. Använd gärna samma mejladress om du har några frågor angående tjänsten.

2021-05-19 KFUMs medlemmar får tillgång till Matematikkurs från Allakando

KFUM fick erbjudandet att få erbjuda matematikkurs för våra medlemmar för de som vill bli bättre på matematik. 

Här ser ni hur det fungerar, tack Allakando och lycka till med matematiken till våra medlemmar!

Gratis mattehjälp för att tackla matte 1-3 för alla våra medlemmar från Allakando läxhjälp

Tillsammans med Sveriges största företag inom läxhjälp och privatundervisning, Allakando, kan vi nu erbjuda alla våra medlemmar gratis mattehjälp. Det digitala matteverktyget har hjälp många elever att få högre betyg inom matematik 1-3. Onlinekursen kostar i vanliga fall 1995 kr men nu har medlemmar på KFUM möjlighet att få matteverktyget gratis!

Verktyget funkar lite som läxhjälp från en privatlärare

Verktyget är en digital plattform som är helt individanpassad efter elevens målsättningar. Det innehåller en mängd studiehjälpmedel som ger elever allt de behöver inför de kommande slutproven. Plattformen är utformad för att elever ska kunna höja sina kunskaper inom matematik på rekordtid!

Du börjar med att sätta vilket betyg du vill uppnå, därefter får du anpassade uppgifter till din egen målsättning. Onlinekursen ger dig även utförliga förklaringar, sammanfattningar, strategier och tips på hur du kan lösa dina uppgifter på allra bästa sätt! 

Det tillkommer även pedagogiska videos som hjälper elever genom en komplett repetition av mattekursens alla delar – oavsett om det är matematik 1, matematik 2, eller matematik 3. Onlinekursen från Allakando fungerar lite som en privat mattelärare!

Läxhjälp med verklighetstrogna provsimuleringar

För att hjälpa elever bli så väl förberedda som möjligt inför deras slutprov kan du i plattformen använda Allakando läxhjälps egna verklighetstrogna provsimuleringar. Här får du möjligheten att lösa uppgifter under begränsad tid precis som om det skulle vara ett vanligt prov!

Allt ovan och mycket mer ingår i Allakandos onlinekurs, som nu våra medlemmar får helt gratis!

Kom igång med läxhjälp från Allakando

Är du intresserad av att läsa mer om det digitala matteverktyget från Allakando, kan du klicka här. För att du som medlem på KFUM ska få tillgång till det exklusiva erbjudandet klicka på denna länk. Du startar kursen genom att välja vilken mattekurs du vill ha hjälp med: Matematik 1 (1a, 1b & 1c ingår), Matematik 2 (2a, 2b & 2c ingår) eller matematik 3 (3b & 3c ingår). Efter detta fyller du i föreningens unika kod som du får per mail. Nu kan du ta dig an onlinekursen och som hjälper dig att höja ditt betyg i matematik!

Lycka till!

2021-05-12 Vi söker volontärer till KFUM Magasinet Frihamnen

Kom och träffa oss på Magasinet!

KFUM Magasinet Frihamnen behöver fler volontärer. Som volontär på Magasinet kan du hjälpa till med det du brinner för. Kanske vill du lära dig kassahantering, gillar ordning och reda eller är en fena på att lära ut skate-, bmx- eller kickbiketricks? Med din hjälp kan vi ta Magasinet till nästa nivå med bland annat bättre öppettider och roliga events. Måndagen den 17/5 kl 20-21 kommer vi ha en informationsträff för alla intresserade. Vill du komma är det bara att skicka ett mejl till alexander.edqvist@kfumgoteborg.se

Varmt välkommen!

2015-05-06 Intervju med vår föreningsutvecklare med fokus på Actionsport
2021-05-04 Call out samarbete projekt i utsatta områden